AYDIN / İNCİRLİOVA - Hürriyet İlkokulu

Okulumuzun Tarihçesi

23-12-2021

Okulumuz Hürriyet İlköğretim Okulu, bugün HÜRRİYET MAHALLESİ diye bilinen, eski adıyla DOLMALIK Mevkiinde kurulmuştur. Hürriyet Mahalle sakinlerinden olan Ahmet KOLDAŞ, Canip ÇOBANOĞLU, İzzet ÇAÇAN, Orhan YAŞAR, İzzet TUNCA ve Muammer KAYHAN, ikamet ettikleri Hürriyet Mahallesinde ilköğretim okulu yaptırmak amacıyla 15.03.1990 tarihinde İncirliova Kaymakamlığına müracaat ederek, bu amaçla bir dernek kurduklarını beyan ederler.

Derneğin kurulmasından kısa bir süre sonra dernek 1.Olağan kongresini yapar. 1.Olağan kongrede, Dernek Başkanlığına mahalle sakinlerinden Nevzat DEMİRAY'ın dernek başkanlığı sırasında, şu an okul binamızın bulunduğu 7 dönümlük arsa Hürriyet İlköğretim Okulu için derneğe kazandırılır.17 Ağustos 1992 tarihinde Kaymakam Fevzi GÜNEŞ'in öncülügünde okul inşaatının temeli atılır.O günün parası ile okul 600.000.000 TL.keşif bedelle ihale edilir.11 ay gibi kısa bir sürede dersliklerin inşaatı ve yan taraftaki hizmet binası tamamlanır.

1993-1994 Eğitim ve Öğretim yılı için, okulumuz 1993 yılının, Ekim ayında 180 kayıtlı öğrenci ile eğitim ve öğretime açılmıştır.Okulumuzun resmi olarak açılmıştır, o tarihte Milli Eğitim Bakanı olan, Aydın Milletvekili Sayın Nahit MENTEŞE tarafından yapılmıştır.Aynı açılışta Aydın Valisi A. Lütfi TUNCEL, İncirliova Belediye Başkanı A. Yaşar KOCABIYIK, İl Milli Eğitim Müdürü Polat TOLGA, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal KIRBAŞOĞLU ve dernek başkanı Nevzat DEMİRAY ile kalabalık davetliler topluluğu hazır bulunmuştur.

11/04/2012 Tarih ve 28261 Sayılı Resmi Gazete´de yayınlanan 6287 Sayılı "Temel Eğitim İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun" kapsamında Okulumuz 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılından itibaren tamamen ilkokula dönüştürülerek, "Hürriyet İlkokulu" olarak hizmet vermektedir.

Okulumuz depreme karşı güçlendirme yapılarak 2020-2021 Eğitim Öğretim yılında yenilenen binasında eğitime devam etmektedir.

Yayın: 27.11.2012 - Güncelleme: 30.03.2023 09:50 - Görüntülenme: 3529