T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AYDIN / İNCİRLİOVA - Hürriyet İlkokulu

Arkadaşlık

Sitemizde kafama takılan soruları paylaşacağım sizlerle. Birlikte toplumları ayakta tutan değerleri araştıracağız. Kafama bir şey takıldı mı "aman neyse canım" diyemem, araştırırım, irdelerim. Cevabı bulmadan peşini bırakmam. Öyle de inatçı biriyim. Anneannem inatçılığın ilimde olsun, derdi. İlimde inatçılık iyi bir şeymiş. İnatla, azimle yola devam etmekmiş önemli olan. Buraya nereden geldik? Konudan konuya atlarken bazen yorabilirim sizi. Merak etmeyin, sitemizdeki eğlenceli oyunlar dinlenmeniz için birebir. Benden sıkılırsanız, sitedeki oyunlara geçebilirsiniz. Oyun dedim de aklıma geldi, öğretmenler neden hep grup oyunları oynatıyor acaba? Grup oyunları okulların temel şartı. Neden diye merak ettim ve sizler için araştırdım, karıştırdım.

Şöyle bir cevap buldum. Tek başımıza olsak oyun bulamadığımızda hepimiz tek tek öğretmenin yanına gideceğiz ve; "Öğretmenim, sizce ne oynayayım? bana değişik bir oyun söyleyin." diyeceğiz. Bu durumda öğretmenimiz sınıftaki öğrenci sayısınca oyun üretmek zorunda kalacak. Bir süre sonra sıkılacak.

Bulduğum cevap pek hoşunuza gitmedi galiba. Haklısınız, benim de içime sinmedi. O yüzden araştırmaya devam ettim. Tek cevapla yetinmem, gördüğünüz gibi. Gün içinde öğretmenlerimiz arkadaşlıktan, birlik olmaktan, paylaşmaktan bahsettiler. Birbirimizle oyun oynarken bunları öğreniyormuşuz. Sorumun cevabı bu olabilir, dedim. Arkadaşlık öğrenilen bir şeymiş demek ki. Aslına bakarsanız arkadaş olmak zor değil, asıl arkadaşlığı güzelce devam ettirip pekiştirmek zor.

Peki arkadaşlıkları pekiştiren, sevgiyi çoğaltan şeyler nelerdir?

Sizler için onları da araştırdım, merak etmeyin.

Arkadaşlıkları Pekiştiren Şeyler

  1. Her durumda arkadaşının yanında olmak

  2. Arkadaşının sırrını kimseyle paylaşmamak

  3. Hediyeleşmek

  4. Arkadaşına onu sevdiğini söylemek

  5. Hastalandığında ziyaretine gitmek

  6. Gerektiğinde ondan özür dilemeyi bilmek

  7. Teşekkür etmek

  8. Hoşgörülü olmak, affedici olmak

İşte arkadaşlığın temelleri bunlar. Şimdilik sizinle paylaşacaklarım bunlar. Ama daha paylaşacak çok şeyim var. Ne yapayım, araştırmacı bir ruha sahibim, her gün yeni şeyler öğrenmek hoşuma gidiyor. Kafanızı çok şişirdim farkındayım. Klavye tıklamalarından babaannem rahatsız olmuş, şimdi gidip baş ağrısı ilacı vereceğim kendisine. Görüyorsunuz o kadar çenebazım ki yazarken bile konuşur gibi rahatsız edebiliyorum insanları. Kimseyi rahatsız etmemek için parmak uçlarımda ilerliyorum. Başka bir bölümde görüşmek üzere…

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 02.12.2019 - Güncelleme: 21.03.2023 20:23 - Görüntülenme: 308
Kaynak: http://cocuk.meb.gov.tr/degerler/arkadaslik
  Beğen | 0  kişi beğendi